Kelab Kewartawanan SMK Seksyen 9

                  Kami merupakan ahli-ahli Kelab Kewartawanan dari Sekolah Menengah Kebangsaan Seksyen 9, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan. Bermula dengan meraih juara dalam Pertandingan ‘Best School Newspaper Award’ anjuran The Star pada tahun 2003, kami telah mengorak langkah dan mula mempergiatkan bidang kewartawanan di SMK Seksyen 9. Kelab ini mula bergiat dengan lebih aktif pada tahun 2006 dengan sekumpulan pelajar yang serba berkebolehan dalam bidang kewartawanan dipimpin oleh guru-guru.

                  Selama ini, kami berusaha mengikuti berita semasa di sekolah kami dan telah mengubahnya menjadi berita sensasi dalam kalangan pelajar sekolah kami. Selaras itu, kami juga telah mengadakan liputan kewartawanan di luar sekolah. Perjumpaan Kelab Kewartawanan ini diadakan di Pusat Rujukan Sumber yang terdapat di sekolah kami (Aras 3). Inilah serba sedikit tentang kelab kami.  =D

                  Sila rujuk di bahagian navigasi untuk maklumat selanjutnya. 

—————————————————————————-

Montaj Kelab Kewartawanan SMK Seksyen 9 Shah Alam


35 Responses to “Profil Kami”


  1. May 19, 2008 at 9:33 pm

    ohmygod…… my kelab kewartawanaaaan!!! aaaaa~

  2. June 12, 2008 at 12:58 am

    wu huuu…. reporters club ku!!!! saya rindu mau narrate lagi! lama dah tak buat kerja tak senonoh tu… mueheheheh…

  3. June 16, 2008 at 9:26 pm

    rasa diriku kembali muda!!!!!1 :D

  4. 5 ad
    July 11, 2008 at 2:41 pm

    as a founder, i’m so proud of this hahahahahahahhaha

  5. 6 zaiful
    July 15, 2008 at 6:41 pm

    salam sukses selalu……..
    aminnnnnn……

  6. 7 acacia
    August 1, 2008 at 5:27 pm

    saya pun rindu jugak lah ;DDDDD

  7. October 25, 2008 at 1:57 pm

    wah, saya selalu keluar, terutamanye bulan 1 dan 2…
    hahahahahahahahaha….
    ada lagi kew kelab wartawan setelah pengetua baru pegang?…

  8. 11 master nik hazlami
    October 28, 2008 at 1:37 am

    wei! dah berhabuk tempat nih!! mane org nyer?!

  9. December 14, 2008 at 11:19 pm

    bermula dengan meraih juara dalam Pertandingan ‘Best School Newspaper Award’ anjuran The Star pada tahun 2003, kami telah mengorak langkah dan mula mempergiatkan bidang kewartawanan di SMK Seksyen 9.

    wow.. tak sangka…the stuffs my class and i did , produces this. COOL..(^^,)

    -izyan- ex-niners,4stm(2003)

  10. 14 norhamiza azura
    January 29, 2009 at 3:44 pm

    Alamak…inilah sekolah smks9 yang juara…….teruskan menyokong smks9 kelad kewartawanan…….

  11. March 7, 2009 at 12:31 pm

    Disebabkan korang wartawan smks9 leh x tolg ..tolong berikan maklumat ttg Smks9.Kena wat Folio ttg smks9 la.. help me..Kalau dh dpt email.kat -ndia_rcardo@gmail.com

  12. 16 shareeffah
    April 9, 2009 at 9:09 pm

    wow,i,m reely impressed!this site luks ud!keep it up!and do teach us juniors koz i,m form one..

  13. May 11, 2009 at 6:18 pm

    I totally agree with Master Nik Hazlami. The Journalistic Club is dead. The Principal and the teachers need to dig the it form the grave and breath life to it. There a lot of talents among the Niners. Shareeffah is one.

    BRING BACK THE GLORY DAYS!

  14. 18 pa'an
    July 4, 2009 at 4:27 pm

    weyh cmne nk msok kelab neyh?
    i bdak ptg..
    nk join group neyh jgakk pii tatau cmne..

  15. 19 adlan-s.2
    July 8, 2009 at 12:53 pm

    bia btol skolah korang ade klab nih…skolah aku takde siot!!(hampeh punye skolah 2!)
    skarang ape crite!?`panas`lagi ker!?

  16. November 4, 2009 at 11:07 pm

    bangga jadi budak section 9 ni !

  17. 21 hamiza bonney
    January 9, 2010 at 4:52 pm

    oh no!!!!!!!!!!my kelad wartawan…………so cool beb..i love my job teachear…hahah…

  18. 22 hamiza bonney
    January 9, 2010 at 4:53 pm

    i really miz like crazy…

  19. 23 hamiza honey
    January 20, 2010 at 2:36 pm

    hey…..lovely clud wartawan…….

  20. 24 adlan-s.2
    February 3, 2010 at 4:10 pm

    nape akaun nih tak aktif!?tak bestla camnih…

  21. February 9, 2010 at 10:55 pm

    Nice one Mr Syed.. here’s a deal.. i can do a brand new “montaj” for absolutely free.. im willing to work, and my team is ready…

  22. March 10, 2010 at 10:35 pm

    yeah kelab kewartawanan

  23. 27 steesaur
    March 23, 2010 at 8:12 pm

    i am a form 1 kid, n bru je msuk this club, whoa, our skool rocks yea, im goinna try my bes nk bwat the stuff,lol,

  24. 28 hamiza azura...
    May 14, 2010 at 1:28 pm

    siot…aq tol2 rindu niy nan clud niy…aaaaa

  25. 29 hanis mohd
    August 21, 2010 at 8:08 am

    wow,mcm best jew skolah dkt smk seksyen 9..

  26. January 27, 2012 at 3:08 pm

    best tak masuk kelab ni? :)

  27. 31 Otaisss
    June 12, 2012 at 9:34 pm

    dah kenapa? hahaha

  28. 32 syazri afiq
    August 30, 2012 at 8:30 am

    rindu sekolah ! :(

  29. 33 Izni Saara
    September 16, 2012 at 7:11 pm

    awwhhh so nice to see ex seniors :)

  30. July 28, 2013 at 10:41 pm

    Remember there is more than the easy sexual aspect.

  31. July 30, 2013 at 2:52 pm

    Or a property (like most other Forms are deemed)?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: